joi, 26 ianuarie 2017

De unde imi iau bilet de avion spre Cipru la cel mai bun pret

Locul de nastere al Afroditei si punctul de intalnire a trei continente, Cipru a sedus de-a lungul anilor generatii intregi de turisti si continua sa o faca si in prezent. Un bilet avion Cipru promite plaje grozave, ape albastre, veri interminabile, vinuri de calitate si terase unde petrecerile tin pana dimineata, din Romania fiind accesibile prin zbor direct mai multe orase, insa poate ca cel mai popular este Larnaca. Cipru marcheaza granita dintre vest si est, dar si dintre crestini si musulmani, avand orase pline de viata care evoca trecutul bogat, dar si un climat perfect, cu peisaje splendide, munti inalti sau zone de coasta punctate cu crame, sate si manastiri.



Pafos

Acest oras a fost fondat la sfarsitul secolului IV i.H. si initial era inchis intre niste pereti masivi si cu toate ca mai apoi a fost ocupat de romani, a ramas in continuare centrul economic, politic si administrativ din Cipru. Turistii au ocazia de a vizita monumente importante, iar, cu siguranta, pasionatii de istorie nu trebuie sa rateze acest loc.


Castelul Kyrenia

Acesta a fost construit de catre bizantini pe locul unei foste fortarete romane, iar toti imparatii care au trecut pe aici si-au lasat amprenta, incepand de la britanici si pana la Otomani. Acest complex masiv nu trebuie ratat de cei care aleg un bilet avion Cipru deoarece este alcatuit dintr-un castel cu o veche inchisoare, o capela si un muzeu, insa una dintre atractiile principale este reprezentata de plimbarile de-a lungul turnurilor cu vedere catre port.




Biserica Sf. Lazar

Ridicata in secolul al IX-lea, aceasta biserica a fost dedicata Sf. Lazar, cel despre care se zice ca a fost readus la viata de Iisus patru zile dupa moartea sa. Biserica este un exemplu remarcabil al arhitecturii bizantine, fiind restauranta mai tarziu in secolul al XVII-lea, cand au fost adaugate cateva influente latine si ortodocse, in special turnului cu clopot, ce a fost inlocuit dupa ce a fost distrus de catre otomani.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu