joi, 17 august 2017

Ce putem vizita daca ajungem in Danemarca

Danemarca a fost candva scaunul faimosilor vikingi, iar astazi a pastrat multe din cultura maritima, fiind inconjurata de Marea Nordului si cea Baltica, iar din nici un loc al tarii nu se afla la o distanta mai mare de o ora de apa. Astazi capitala Copenhaga este un oras fermecator care isi asteapta turistii, oferindu-le nenumarate atractii la tot pasul, incepand de la restaurante grozave, la muzee inedite si galerii de arta.

Muzeul National al Danemarcei



Cine va alege bilete avion Copenhaga nu are cum sa rateze acest muzeu aflat la mica distanta de multe alte obiecte faimoase precum gradinile Tivoli. Istoria si cultura daneza poate fi descoperita in cadrul acestui muzeu, incepand de la sculpturi vechi de peste 2.000 de ani, fresce ale unor biserici construite in stil gotic, portelan si argint danez, colectii de antichitati si monede. Si sectiunea etnografica trebuie descoperita, intrucat aceasta este impartita pe toate regiunile globului, iar vizitatorii au ocazia de a pleca intr-o calatorie istorica in jurul lumii.

Gradinile Tivoli



Aceste gradini reprezinta una dintre cele mai faimoase atractii turistice din Europa, fiind infiintate in 1843. O adevarata oaza de natura in mijlocul aglomeratiei urbane, gradinile gazduiesc si nenumarate activitati si evenimente culturale, dar si restaurante, terase, fiind locul ideal unde sa se petreaca o zi de neuitat.

Castelul Amalienborg



Cine isi doreste sa viziteze capitala Danemarcei si alege bilete avion Copenhaga trebuie sa descopere si castelul Amalienborg, care a fost construit in anii 1700 si se remarca prin arhitectura sa in stil rococo. Intregul complex este alcatuit din patru palate diferite, iar toate vegheaza gradina interioara si statuia regelului Frederik al V-lea. Totodata, cei care viziteaza complexul vor putea surprinde si garzile nationale care patruleaza in apropiere, iar in momentul in care regina se afla in resedinta sa, acestia sunt acompaniati si de fanfara garzilor regale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu